måndag 2 maj 2011

Äntligen hundträning

Äntligen var det hundträning och Ayla var så på hugget när vi skulle åka. Hon vet precis att det är dit vi ska. Nu har vi flyttat till Hundängen en bit ifrån jaktgården. Nu är det vår och då är det ju lämpligare att vara där. Idag var vi massa hundar. Det var jaktlabbar, münsterländer, wachtel, springer, terrier, laika, basset, vorster och så Ayla såklart.
Vi delades upp mellan våra instruktörer för dagen. De unga och lite mer oerfarna fick vara för sig själva och träna. Vi som varit med lite hade Sussie hand om.

Vi hade våra vanliga övningar och det var skönt att gå runt i en stor ring och få upp värmen för det var verkligen kallt ikväll.
Alla hundar var så duktiga vid våra inkallningsövningar. Ibland så tjyvade ju en del t o m Ayla tappade koncentrationen ibland. Sedan våra showhundar Astrid, wachtel och Birdie springer livade ju upp det som vanligt.
Valparna var med i bilen i sin lilla bur som träning att åka med. Det var ju naturligtvis många som ville hälsa på dem. De var lugna och hade nog sovit mestadels av tiden.

Valparna mår bra och det är fullt bus på dem. Nu är det bara några få dagar kvar tills Tyr åker och det känns lite vemodigt när man haft dem så nära under dessa veckor. Det är väl lite så när det är första kullen kantänka. Hoppa nu att natten blir lugn och inte Tyra väcker dem som i natt. Jag fick nästan lägga mig i korgen själv för att de skulle somna om igen. Det tog inte lång tid förrän de sov. Men jag hade ju fått gå upp. Det var kolmörkt ute så det var nog mitt i sköna sömnen. Tack Tyra för det!! Sedan var det vaket igen strax efter kl 5. Då var de hungriga. De får sista målet kl 22 så de borde ju klara sig. Nu sover de redan som grisar.
Lite bilder från kvällen.


Chanel och Astrid med sina mattar

Här sitter våra hundar fint medans vi går runt dem i en stor ring. Alla stannar.

Serpentingång. Lite svårt att få med Merlot där som är instruktörens hund

Här sitter alla hundarna på rad och väntar på inkallning. Ayla tvåa från vänster.

Birdie tjyvade och då blir husse inte glad


Här sitter alla hundarna fint medans instruktören slänger dummies mellan dem

Astrid och Birdie tänkte inte sitta still. De gillar dummies väldigt mycket



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar